Presentation av smederna

Villa Rosenäng

KURSVERKSAMHET

& turistboende

Villa Rosenäng Bryggvägen 1, Björkfors 590 46 Rimforsa

Tel: 0494-71770   Mobil:070-39 64 505  / +46 494 71770

info@rosenang.se / www.rosenang.se

Välkommen till Villa Rosenängs kursverksamhetVåra  Duktiga Smeder

Anders, Claes, Christoffer & FredrikKort presentation;    

Hej,jag heter Claes Rask är 69 år

fd mjölkbonde numera pensionär sedan 5 år. Intresset för smide

fick jag redan i skolan där vi hade en fin smedja.

2012 kom jag i kontakt med

smidesmästare Bertil Elmqvist

han är konstsmed sedan 67 år tillbaka. Jag har gått i lära hos honom sedan dess. 2014 byggde jag en egen smedja där jag tillbringar mycket tid. De senaste

2 åren har jag deltagit på några marknader och visat mitt smide.  Mvh Claes⚒


Claes och vår första smed  Kristian har alltså haft samma läraromästare;Bertil Elmquist säkert en av mästarnas mästare i Sverige.

     

Christoffer  här nedan, har hållt på med smide i massor med år, startade tidigt. Går sin utbildning till gesäll i Linköping . Är bördig och hemmahörande i Blekinge- Är ordförande därhemma i en Vikingaby som har evenemang och uppvisningar för allmänheten sommartid.

Gillar också väldigt mycket att jobba i trä

Detta är Fredrik. Han började med en kurs hos oss i Villa Rosenäng en gång i tiden. Blev fast och  gick många fler kurser & byggde smedja. Är en mycket duktig smed med lite uppdrag nu och då när andra jobbet tillåter. Biodlare och  duktig ölbryggare dessutom. Nu är det jätte roligt att han kommer hit som handledare för en smideskurs

Hej jag heter Anders Fredin och kommer i från Söderköpings kommun. Jag har gått på kandidat programmet Slöjd, Hantverk och Formgivning på Linköpings Universitet. Här  började intresset för smide. Har smitt en del knivar och andra eggverktyg, experimenterat lite med mönstervällning (damasksmide), samt en del större grejer. Utöver smide så intresserar jag mig för slöjd och hantverk av andra slag. Allt från klädes sömnad och textila hantverk till trä, näver och ben. Anders gör nu ett uppehåll med smidet hos oss för att prova på ett jobb.


Kontaktperson: Marona Engvall

Alla kontaktuppgifter finns högst upp på sidan.